Ook derde editie Boerenkooltoernooi geslaagd

In de afgelopen week waren de weersomstandigheden niet ideaal met het Boerenkooltoernooi op zondag 8 januari 2017 in het vooruitzicht. Harde vorst, sneeuwval en een aantal afmeldingen (diverse redenen) zorgden ervoor dat de organisatie even met de handen in het haar zat. Er werd op zondagmorgen het zekere voor het onzekere genomen en er werd besloten om niet op het kunstgrasveld en veld 2 te spelen, maar uit te wijken naar het trainingsveld. Door enkele wisselingen toe te passen bij de teamindelingen kon het toernooi gelukkig nog net met 8 teams starten. Door de vele afmeldingen hadden enkele teams geen wissel meer.

Al rond half 10 arriveerden de eerste deelnemers op De Zweede en hen werd na de bekende gelukswensen een kop koffie ingeschonken door Mini en Hilbrand. Naast de bekende gezichten die iedere zondagochtend de kantine binnen wandelen waren er ook veel oud-spelers aanwezig. Jordi Brinkman, Marijke Bijvank en Wouter Swank vonden het leuk weer deel te mogen nemen en deden vanwege hun jonge leeftijd bij de mix-teams mee. Ook was er net als voorgaande jaren weer een oud-eerste elftal dat bestond uit spelers die niet meer actief voetballen bij BSC Unisson. Dit team bestond uit Marco Leferink, Raymond Boon, Jochem Heeks, Mike Weterholt, Kees Warfman, Richard Oude Groen, Roan Boon, Frank Hegeman, Tijs Baars en Bertjan Gerritsen en zij mochten aantreden in de shirts van het eerste elftal.

Vboerenkool20172anwege de behulpzaamheid van de deelnemers waren de velden zo uitgezet en lage de hoedjes snel rondom de velden. Om 11:00 uur kon omroeper Fokko van der Molen de eerste teams laten starten en was de aftrap van een sportieve derde editie een feit. Door de sportiviteit van een ieder hoefden waarnemers/scheidsrechter Gerard Roossink, Frank Lansink, Herman ter Brugge en Bert Warrink enkele en alleen de stand bij te houden. Alle spelers hielden rekening met de gladheid en dus met elkander. Dit was overigens wel in het voordeel van de oudere spelers, maar dat zorgde er ook weer voor dat er geen spelers van de “Golden Oldies” met kramp vervroegd moesten afhaken. Verzorger Rob Goldman die aanwezig was voor de EHBO heeft niets te doen gehad tot grote tevredenheid van de organisatie.

boerenkool20171

In de kantine was Monique Kip druk bezig om ervoor te zorgen dat de standen zo spoedig mogelijk verwerkt werden en we na de poulefase snel door konden met de kruisfinales. Overigens waren Danielle Oude Groen en Saskia Stam al achter de bar gaan staan om Mini en Hilbrand over te nemen. In de kruisfinales moesten er enkele keren penalty’s genomen worden alvorens er een winnaar was. Ook in de finale tussen Groen Pad en Oranje Leeuw moesten er penalty’s aan te pas komen. Het was uiteindelijk de Oranje Leeuw die met de overwinning aan de haal ging.

De uiteindelijke eindstand van de derde editie:

  1. Oranje Leeuw
  2. Groen Pad
  3. Oude Rot
  4. Witte Cavia
  5. Witte IJsbeer
  6. Blauwe Kip
  7. Gele Panter
  8. Rode Hond

Het winnende team bestond uit Sevrien Ferrée, Michel Tieberink, Frank Mosman, Tim de Veen, Maarten Wolffer, Hans Amelink, Ruud Waanders en Frank Winkelhorst.

Na een warme douche werd om half drie de prijsuitreiking gedaan door Arjan Wissink en werd het kratje bier uitgereikt aan de winnaar. Dit kratje werd overigens weer gesponsord door ’t Kippeboertje. Vervolgens stond het stamppotbuffet van ’t Kippeboertje klaar en kon een ieder aanschuiven voor een goede maaltijd. Alle kleding was netjes bij de wasruimte neergezet en deze wordt door Marcel Hinnen netjes uitgewassen. Het Boerenkooltoernooi liep geruisloos over in de Nieuwjaarsreceptie. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie verzorgden Enneke Hassink en Karlijn Stokkers de hapjes en drankjes en hield voorzitter Rob Stokkers nog een mooie speech zoals we die van hem gewend zijn. Hij blikte terug op het afgelopen jaar en keek zoals gebruikelijk vooruit naar 2017. De grote vraag blijft of Johan Zoetman nog zal toetreden tot de buitenploeg?

Rest mij alle vrijwilligers te bedanken voor bedanken voor hun bewezen diensten en hopelijk zijn jullie volgend jaar weer bereid om nogmaals te assisteren bij de vierde editie van het Boerenkoolvoetbaltoernooi.

Met vriendelijke groet,

Arjan Wissink