Voorlopige indelingen voorjaarscompetitie pupillen bekend (update 1)

De start van de voorjaarsreeks staat weer voor de deur. Na de indelingsbijeenkomst op 3 januari heeft Monique Kip namens BSC Unisson nog een aantal wijzigingen laten doorvoeren. Meer hierover leest U verder in dit bericht. De definitieve indelingen volgen eind januari. Voor de promotie/degradatieregeling is de stand van 1 december 2017 gehanteerd. Of dit gevolgen heeft gehad voor BSC Unisson teams, is verderop in dit bericht aangegeven.

Klik hier voor de voorlopige indelingen van de BSC Unisson pupillenteams (voorlopige-indeling-pupillen-vj-2017-1). 

Het eerste volledige programma staat gepland op zaterdag 11 februari 2017. Verenigingen die deelnemen aan het pupillenzaalvoetbal worden uit het programma gehaald en op een later tijdstip ingepland. Inmiddels is de indeling te vinden via Sportlink Club (via sportlink club – competitiegegevens voorjaar en dan naar de stand) en voetbal.nl.

Wijzigingen indelingen BSC Unisson teams
De promotie-degradatieregeling heeft voor de diverse BSC Unisson junioren- en pupillenteams wijzigingen tot gevolg gehad.

  • Nieuw: BSC Unisson JO7-1 (1e kl), als vervanger van de JO9-5
  • Lager zijn gaan spelen: Niemand
  • Hoger zijn gaan spelen: BSC Unisson O13-2 (4e kl), O11-1 (1ste kl), O11-2 (3e klasse), O11-4 (5e klasse), O9-4 (5e klasse)

De O9-1 blijft, zoals reeds aangekondigd, ondanks de promotie op eigen verzoek in de 3e klasse spelen. De O13-2 was, ondanks de promotie, gewoon in de 5e klasse ingedeeld, maar dat is inmiddels gecorrigeerd en zo komen zij in het voorjaar in een hogere jklasse uit, de 4e.

De overige teams komen weliswaar in een andere poule, maar blijven wel in dezelfde klasse. De in het indelingsdocument niet genoemde BSC Unisson teams, O19-1, O15-1G spelen een hele jaarcompetitie. Van de overige 3 teams, JO17-1, JO15-2G en MO11-1 worden de indelingen in januari bekend gemaakt.

Wijze van indelen voorjaarscompetities
De indeling van de competitie is tot stand gekomen door het automatisch indelen via de computer. Dit houdt in dat de computer de reisafstanden van de poules heeft berekend en op basis hiervan de indeling is gemaakt. Teams kunnen hierdoor ook regio-overschrijdend ingedeeld zijn. Er is zoveel mogelijk rekening gehouden met de standen uit het najaar. Hierdoor zijn er enkele extra klassen toegevoegd.

Extra klassen
Bij een aantal categorieën is een extra klasse aan de onderkant toegevoegd of juist een klasse verdwenen:

  • O11: 7e klasse voorjaar toegevoegd
  • O9: 6e klasse opgeheven
  • O7: nieuwe competitie

Definitieve indelingen voorjaarscompetities
Net als voorgaande seizoenen heeft de klankbordgroep besloten de indeling eerst te bespreken met de verenigingen alvorens begonnen wordt met de definitieve indeling en de nummering.

Vragen
Eventuele vragen n.a.v. dit bericht mailen naar voetbal_wedstrijdzaken@bscunisson.nl of bel met Monique Kip, wedstrijdzaken BSC Unisson, tel. 0534281566. Of gebruik ons contactformulier.