Peuken gooi je thuis ook niet op de vloerbedekking

,

Peuken gooi je thuis ook niet in de woonkamer op de vloerbedekking, dus waarom doe je dit dan wel op het kunstgras van ons fraaie nieuwe complex De Zweede. We zijn nog maar net gehuisvest op De Zweede of we moeten mensen er nu al weer op wijzen hoe je zo’n complex mooi dient te houden. Te gek en te kinderachtig voor woorden. Vooral de tientallen peuken aan de rand van het kunstgras is velen nu al een doorn in het oog.

Verder uiteraard etenswaren, flesjes, koffiebekers die achter worden gelaten (buiten en binnen), alle spelletjes die niet weer in de kast worden opgeborgen en kleedkamers en vooral wc’s die niet zo worden achtergelaten als je (dat hopen we tenminste) thuis wel doet. Dit geldt voor onze eigen leden en ouders, maar ook voor de tegenstanders en diens ouders.

Ook zien we dat veel mensen, die daar niets te zoeken hebben, binnen de afrastering van het kunstgrasveld staan. Funest voor een kunstgrasveld.

Het is een kleine kunst om afval op te ruimen, peuken in de asbakken te doen, de tafels bij het verlaten op te ruimen, bij het verlaten van een wc achterom te kijken en schoon te maken en buiten de omheining te blijven. Laten we De Zweede met gezamenlijk mooi houden.

Elkaar hier op aanspreken mag, dat vinden we zelfs stoer.

Daarom publiceren we ook de 11 geboden, de 11 regels voor gebruik kunstgrasveld (met dank aan IJVV uit Ijsselmuiden). Deze kun je hier vinden:

www.bscunisson.nl/regels-gebruik-kunstgras/

peuk

Foto: Gerrit Timmer; tekst: Fred Almoes