Enschedese derby BSC Unisson 1 vs Udi 1 eindigt onbeslist (2-2)

Afgelopen zondag speelde BSC Unisson op het eigen “De Zweede” de competitiewedstrijd tegen UDI. Een belangrijke wedstrijd, die gewonnen moest worden om de aansluiting te vinden met de grote middenmoot van deze zondagklasse 5B. BSC Unisson begon met een bijna volledig fitte ploeg aan deze wedstrijd.

Pupil van de week, de 5-jarige Milan Vince Elias uit de F4, kreeg ondertussen enkele bemoedigende woorden van de zeer ervaren scheidsrechter M.F. Jansen aan wie deze Enschedese derby en het begrip pupil van de week wel waren toevertrouwd. Ook trainer Stefan Sogtoen moest zich nog even aan Milan voorstellen, gadegeslagen door Milan’s vader.

bscu110914 pvdw6 bscu110914 pvdw7 bscu110914 pvdw4ab

Wat Milan met zijn F4 dit seizoen nog niet gelukt was, scoren, lukte nu wel. Met een prachtige voetbeweging wist hij de ervaren Udi keeper (dank voor de medewerking) te passeren.

bscu110914 pvdw2 bscu110914 pvdw3

Om 14.00 werd er afgetrapt voor ruim 100 toeschouwers  en duidelijk was dat UDI beter begon aan de wedstrijd dan BSC Unisson. Beide ploegen wisten maar spaarzaam gevaarlijk te worden, maar UDI had in deze beginfase meer balbezit. De 0-1 die volgde was daarom ook niet geheel onverdiend, maar werd ingeluid door een misverstand in de opbouw. Een fout die werd afgestraft met een prachtige boogbal van ver. De thuisploeg herpakte zich redelijk, maar moest even later ook toezien hoe de gasten de voorsprong uitbreidden met een goed ingeschoten bal vanaf rand strafschopgebied. Belangrijk was dat nog voor rust BSC Unisson de aansluiting vond door een doelpunt van Arjan Wissink.

Na de rust werden Remy en Gerben vervangen door Jordi en Frank. BSC Unisson drong meer aan op de helft van UDI en was op zoek naar de gelijkmaker. Hele grote mogelijkheden leverde dit niet op en er was uiteindelijk een strafschop voor nodig om ook die verdiende gelijkmaker te vinden. Een handsbal werd bestraft en Arjan benutte de strafschop. De slotfase leverde nog een paar mogelijkheden op voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer.

En zo was er na 90 minuten een punt voor beide ploegen, waar ze beiden niets mee opschieten. De volgende wedstrijd is uit bij LSV in Lonneker op 23 november. Volgende week is een vrij weekend.