Ruim 65 smokkelaars actief tijdens de jaarlijkse Speursmokkeltocht

Afgelopen zaterdag heeft de activiteitencommissie voor het derde jaar op rij een speursmokkeltocht georganiseerd. Een ieder vanaf de C-jeugd mocht deelnemen en in totaal hadden zich 10 groepen opgegeven. Zo deden er groepen jongens mee uit de C1, C2, B1, A1, het 1ste, het 2de en het 5de. Aukje en Bente uit de C2 hadden veel vriendinnen opgetrommeld die niet verbonden zijn aan BSC Unisson en deden in totaal met 8 meiden mee. Ook vanuit het damesteam was er weer een delegatie afgevaardigd die ging proberen de smokkelwaar veilig mee te nemen zonder gepakt te worden door de zoekauto’s .

De smokkelwaar wat de groepen mee kregen was een oranje pion, een grote matzer, een geel hesje (moest aan over de jas) en een autoband. De groepen werden één voor één gedropt bij de Zevenster in Beckum en moesten via de Wullenweg, Boekelerhofweg, Kwinkelerweg, Molenveld, Windmolenweg, Winterhaarweg en de Boekelosestraat terug lopen naar De Zweede. Onderweg was er op het Molenveld een post waar de deelnemers een letterspel moesten doen en gezichten moesten herkennen. Bij het letterspel moesten de deelnemers zo snel mogelijk op een rij gaan staan en vier letterwoorden maken. Een ieder had op zijn borst en op zijn rug een letter staan, diegenen die de 10 woorden het snelst hadden kregen de meeste punten. Naast deze opdrachten hadden de deelnemers een route met vragen voor onderweg en algemene vragen (raadsels) meegekregen.

Onderweg hadden we een tweetal tegenvallers. Één groep vond het nodig om verkeersborden die voor een afzetting werden gebruikt op de weg te plaatsen. En er was één gewonde, Brigitta Jongejeugd-Mens uit het damesteam die in de bosjes ongelukkig met haar hoofd tegen een tak kwam. Monique Kip is met haar naar de eerste hulp geweest en gelukkig kon de glip gelijmd worden.

Uiteindelijk was de laatste groep pas na de klok van 12 weer op De Zweede gearriveerd. Een ieder kreeg bij terugkomst een consumptie en een patatje van Patrick, Dennis en Monique. De organisatie heeft alle vragen nagekeken en gecontroleerd of al het smokkelwaar heel terug is gekomen. Uiteindelijk was er een winnaar en net als vorig jaar wist Gertjan Stokkers weer te winnen. Dit jaar deed hij dit echter wel met andere teamgenoten dan vorig jaar. Mark ter Mors, Thijs ter Mors en Arjan Stokkers completeerden zijn team. Deze groep was overigens ook één van de twee groepen die niet gevonden werd onderweg. De groep van Rick Zoetman was de andere groep die niet gesignaleerd zijn door de zoekauto’s onderweg.

Na de prijsuitreiking kon een ieder nog één consumptie nuttigen en vervolgens zijn we allemaal huiswaarts gegaan en heeft de kantinedienst van deze avond (Dennis en Patrick) de kantine keurig afgesloten.

smokkeltocht20162   smokkeltocht20161

Vanaf 19.00 uur stroomde de kantine langzaam vol met de deelnemers aan de 3e editie van de Speursmokkeltocht.

Foto’s en tekst: Arjan Wissink