Veel wateroverlast velden en hardloopbaan BSC Unisson

Het leek er vanmiddag even op of het Bestuur van de Boekelopers in korte tijd een 3.000 meter hindernisbaan heeft weten te realiseren, want de “waterbak” ligt er al. Als dependance van de Rutbeek zou het ook uitstekend dienst kunnen doen. Uiteraard niets van dit alles, want een combinatie van overvloedige regenval de laatste dagen en een nog verre van optimale afwatering op De Zweede waren debet aan de wateroverlast.

Niet alleen het grasveld tussen hoofdveld en hardloopbaan kan iets te veel regenwater niet aan, laat staan grote hoeveelheden, maar ook de 2 natuurgras-voetbalvelden hebben hevig onder het weer te lijden. Reden waarom gisteravond leiders zijn geïnstrueerd om bij slechte omstandigheden op het natuurtrainingsveld zoveel mogelijk uit te wijken naar het kunstgras, waardoor alle betrokken teams het dan tijdelijk met minder ruimte moeten doen. Een allerlaatste noodgreep zou afgelasting van trainingen zijn, maar daar wil het Bestuur voorlopig nog niets van weten.

Overigens zijn vanwege diezelfde slechte weersomstandigheden.en dan met name de lage temperaturen, op woensdag 1 april het kaboutervoetbal (geen 1 april grap) en het dreumesvoetbal wel afgelast.