Nu ook MFA De Zweede officiëel geopend

Met het onthullen afgelopen zaterdag 28 maart van het grote roestvrijstalen logo op de gevel van het gebouw door het oudste lid van muziekvereniging Unisson, Koen Nijkamp, en de jongste speler van voetbalclub BSC Unisson, Jasper Nijenhuis, werd de Multi Functionele Accommodatie zaterdag officiëel geopend. De drie cirkels in het logo staan voor sport, cultuur en samenleving. Precies datgene waar het MFA voor staat.

In toespraken benadrukten Gaby Stokkers namens de bouwcombinatie de goede samenwerking tussen stichtingsbestuur, de bouwers en de tientallen vrijwilligers, stond Jeroen Verhaak namens de Dorpsraad stil bij de lange wordingsgeschiedenis vanaf 1998 en riepen zij en MFA Stichtingsbestuursvoorzitter Jan Martin van Rees gezamenlijk stadsdeelwethouder Patrick Welman op ook de 3e fase, de spelzalen, actief te steunen.

opening 2015 tcta

Hierna konden honderden belangstellenden uit Boekelo, Usselo en omstreken de fraaie accommodatie bewonderen, die na de opening van het sportpark op 24 augustus 2014 nog een hele metamorfose heeft ondergaan. Zaken als bewegwijzering, een imposante welkomstzui voor de hoofdingang, de “bouwsteen”muren, een stukje fraaie muurgeschiedenis, het ultramoderne kassasysteem, de sfeervolle barluifel met dito verlichting, het bijzonder fraaie kunstwerk en nog veel meer, beginnen het gebouw inmiddels een eigen dorpsgezicht te geven.

opening 2015 4   opening 2015 2opening 2015 1   opening 2015 5

Met recht een geweldige aanwinst voor Boekelo, Usselo en de betrokken verenigingen. Of, zoals het Sichtingsbestuur het zou zeggen “zo’n fraaie accommodatie verdient een fase 3, de speelzalen”.