Willem, Martijn en Mark winnaars 4de editie Playbackshow

Afgelopen zaterdag stond de jaarlijkse Playbackshow op de agenda. Er waren 9 opgaves binnengekomen en met enkele opvullende “acts” hadden we een vol programma. Om kwart voor 9 (iets later dan gepland) was de aftrap en de organisatie (Remy, Egbert en Arjan) verzorgde de openingact op een kleutermelodie van de Toppers. Hierna nam Arjan de microfoon om alle vrijwilligers aan te kondigen en als laatste presentator Gerard Joling (Ruben Westerink) die het nummer “Maak me gek” bij opkomst heeft geplaybackt.

Hoofdtrainer Rene Belt had in een eerder stadium aangegeven dat hij niet wilde presenteren, maar wel mee wilde doen. Een opgave hebben we van hem echter niet ontvangen en om de jeugd toch kennis te laten maken met de trainer hebben wij een act voor hem (samen met Han Dijks, trainer 2de elftal) uitgezocht. Gerard Joling had hele mooie hoedjes gehaald voor de trainers en zij mochten als warming-up de kabouterplopdans opvoeren.

image

Nandine en Arjan met hun Grease-act

Na zo’n uitgebreide opening werd het tijd voor de eerste officiële act. De meiden van de C2 mochten aftrappen en kwamen als boerenmeiden in een overall het podium op. Eerst werd vol fanatisme de Maïsgirls nagebootst en vervolgens gingen de overalls uit om allemaal in zwarte jurkjes verder te gaan. Na de Maïsgirls waren het Arjan Wissink en Nandine Mansveld die het nummer van “Grease- You are the one that I want” op de bühne opvoerden. Aangezien de schrijver van dit bericht zelf in deze act meedeed zal ik er niet veel over zeggen! Nog voor de eerste pauze kwamen de meisjes van de E4 aan bod en zij voerden de Spicegirls-Wannabe op. De act was goed voorbereid, want de danspasjes waren goed op elkaar afgestemd en de meisjes kenden allen de tekst erg goed.

Playbackshow 093   Playbackshow 105

De meiden van de C2 (links)eindigden als 2e, en de meiden van de E4 (rechts) als 3e.

Na een korte pauze was het de beurt aan de jonks van de B1. Zij kwamen in toepasselijke kleding voor de dag en playbackten het nummer Alie van Normaal super. De danspasjes waren echter van een iets minder niveau. Na de B1 was het de beurt aan Martijn Brinkman, Willem Hoitzing en Mark Rademaker om hun talenten te laten zien. Enkele dagen voor de playbackshow kreeg de organisatie het bericht dat ze The Baseballs – Umbrella gingen doen. Je zou verwachten dat de uitvoering niet optimaal zou zijn, omdat ze niet tot nauwelijks geoefend hadden. Niets was minder waar, want de kleding, de playback en de swing waren allemaal van uitzonderlijke kwaliteit dat een ieder ze gelijk als titelfavoriet zagen. Dat de jury deze mening deelde was niet verrassend. Als het filmpje klaar is dan is het zeker de moeite waard om de compilatie te bekijken. Na deze jongens was het de beurt aan de Boekelopers die als “Toppers” het podium opkwamen en de zaal aardig aan het swingen kregen. Ook qua kleding hadden deze heren goed uitgepakt, want glitters waren er voldoende.

Playbackshow 110 Playbackshow 116

De B1 en de Toppers van de Boekelopers lieten zich ook nu weer van de beste kant zien

Playbackshow 126

Alle 4 keer erbij geweest: het 2e team

Na de tweede korte pauze was het de beurt aan Egbert Roossink, Toby Kamp, Tim de Veen en Hendrik Nijenhuis om als Vengaboys het podium te betreden. Net als vorig jaar waren ze helemaal wit gekleed en werd er zo erotisch mogelijk gedanst door deze charmante jongens. Tot een prijs wisten ze het echter niet te schoppen, maar van toegevoegde waarde was deze act zeker (volgend jaar weer?).  Als eennalaatste kwamen de winnaars van vorig jaar het podium op. Vorig jaar waren zij allemaal nog actief in de D1 en dit jaar stonden ze opgegeven als de C1. De Village People was de act die ze deden en met voorbereidend werk van een aantal betrokken moeders werd ook deze act weer een groot succes. De danspasjes zaten er goed in, de kleding was verzorgd en het playbacken was ook keurig. De laatste act van de avond was de act van de dames. Zij begonnen als Spicegirls, gingen over met de tekst “meisjes met rode haren,” dit werd vervolgd met “Girls just wanna have fun” en als laatst werd K3 met 10.000 luchtballonnen gedaan waar ze met allemaal vuilniszakken vol ballonnen het podium op kwamen.

Playbackshow 129   Playbackshow 149

De village People (C1) en het Damesteam met een uitgebreide act waren ook van de partij

Niet veel later was de prijsuitreiking door voorzitter Rob Stokkers:

  1. Martijn Brinkman, Willem Hoitzing en Mark Rademaker
  2. Meiden van de C2
  3. Meisjes van de E4
Playbackshow 112

De winnaars van de BSC Unisson Playbackshow 2015: Willem, Martijn en Mark (en let met name op de precies op maat gesneden bakkebaarden)

De organisatie wil alle deelnemende teams bedanken voor wederom een geslaagde playbackshow en hoopt dat alle deelnemers die dit jaar mee hebben gedaan ook volgend jaar weer van de partij zijn. In het bijzonder wil ik graag de jury (Rob Stokkers, Jaap Hilbink en Harry Rademaker), de bardienst (Rite Hinnen, Wim Nijhuis en Rudi Lansink), de presentator (Ruben Westerink), Nick ten Cate voor het bedienen van de muziek, Celine Rietman voor het maken van een film die binnenkort absoluut online komt en mede organisatoren Remy van der Beek en Egbert Roossink bedanken. Er blijven voor de organisatie altijd kleine verbeterpunten naar voren komen, maar dat maakt het ook uitdagender om het volgend jaar nog beter te organiseren. Als het aan ons ligt komt de playbackshow gewoon weer op de activiteitenkalender van 2016/2017.

Tekst en foto’s: Arjan Wissink