Za. 24 januari 2e dartstoernooi BSC Unisson

Na het sluiten van de inschrijvingstermijn kon Arjan Wissink namens de activiteitencommissie 41 aanmeldingen noteren voor het tweede clubkampioenschap darten dat zaterdag 24 januari vanaf 19.30 uur in alle hevigheid op De Zweede zal losbarsten. In de prestatieklasse zal Eddy Levers zijn titel proberen te verdedigen. Of Frank Lansink dit zelfde zal doen in de recreatieklasse of het toch een niveau hoger zal proberen was de webmaster op het moment van verschijnen van dit bericht niet bekend.

In de recreatieklasse hebben de deelnemers weinig of geen dartservaring en hoeft er ook niet met “een dubbel of bull” te worden uitgegooid. In de prestatieklasse moet dit uiteraard wel.

De statistieken:
Er doen 4 vrouwen en 37 mannen mee aan de 2e editie, een kleine 30% meer dan vorig jaar. De deelnemers komen uit maar liefst 13 verschillende teams of commissies. Opvallend is dat alle 7 seniorenteams met minimaal 1 persoon zijn vertegenwordigd. De B1 met 9 en het 1ste met 7 deelnemers spannen de kroon, terwijl de scheidsrechters (good-old Reinier Haak) en het bestuur (Marco Winters) elk met 1 deelnemer zijn vertegenwoordigd. De jongste is Robin Winters (14) en de oudste is de webmaster (58). Helaas is de afdeling Lopers niet vertegenwoordigd.

Onderstaand de nieuwe dartsarena op De Zweede:

dart

Uiteraard zijn toeschouwers ook van harte welkom. Onderstaand nog wat sfeerimpressies van de eerste editie vorig jaar.

dart6   dart2

dart5   IMG_0986

Foto’s boven: impressie van de eerste BSC Unisson dartskampioenschappen 2014 (en de laatste op De Grobbe), met rechtsonder op de voorgrond de bijna 75-jarige Herman Vossebeld