BSC Unisson D2 leeft zich uit tijdens bootcamp

Aangezien bijna iedereen op De Zweede met veel enthousiastme van alles organiseert en het nog winterstop is ook, kon de D2 niet achterblijven en organiseerden ze een heuse bootcamp voor het hele team. Lees hier het verslag van Karsten Reeder en Jonathan Jutte, beiden spelers van de D2.

Het was een zware dag op 9 januari 2015.
We begonnen in het huis van Harold (onze coach). Daar gingen we de teams maken. We kregen vijf minuten de tijd om voor je eigen team een vlag te maken. De twee teams werden ‘The Fireballs’ en ‘Wake up’ genoemd. Toen gingen we naar buiten. Daar stonden de spullen klaar voor elk team: een fietsband, twee balken, de vlag, een dik touw en een laken dat we mee moesten nemen.

bootcamp1Toen gingen we het bos in. Daar moesten verschillende opdrachten uitvoeren.
De eerste opdracht was dat je met je team van groot naar klein moest gaan staan op een boomstam (er afvallen was een strafpunt). Toen dat klaar was liepen we verder naar de volgende opdracht. Onderweg moesten we gaan rennen en goed samenwerken. De Coach moedigde zijn team aan en we liepen goed in de maat.

Toen kwam de tweede opdracht. De tweede opdracht was dat je met je team op de balken moest gaan staan en je de andere balken(van het andere team) naar de voorkant moest slepen. Je mocht niet van de balken af. Als je de balken naar voren had gesleept dan moest je op die gaan staan enzovoort. Toen moesten we naar de volgende plek. Daar moesten we 16 keer opdrukken.
De volgende opdracht was om ons te laten voelen hoe het is als er iemand in het team niet eewerkt en hoe het voelt als diegene wel meedoet. Dat ging als volgt: twee mensen pakten een balk en aan de andere kant hetzelfde. In het midden ging er iemand aan de twee balken hangen. Dat was dus veel zwaarder als diegene wel mee zou tillen (wat later ook het geval was). Toen moesten we een stukje lopen en terug hielp diegene wel mee.

De volgende opdracht was op dezelfde plek. Dat was met het laken. We moesten met ons team op het laken gaan staan en hem omdraaien zonder dat er iemand af viel (als dat wel gebeurde leverde dat strafpunten op). Toen liepen we weer verder. Bij de volgende opdracht gingen we touwtrekken. Dat vond iedereen erg leuk.

bootcamp2   bootcamp3

Toen begon het steeds harder te regen, het waaide heel hard en iedereen had natte voeten. Het was net zoals het spreekwoord luid: ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst’. Toen gingen we een paadje in en moesten we de balken over een beek leggen. Iedereen moest over de balk heen lopen. Het lukte maar net en we kwamen met onze voeten in het water. Daarna moesten we nog even rennen en toen waren we al weer terug waar we begonnen.

Iedereen was kletsnat maar iedereen vond het geweldig!!! Binnen stonden lekkere soep, broodjes en mini pizza’s voor ons klaar .

bootcamp4   bootcamp5

Graag willen we iedereen en vooral ook onze sponsor Klaas van ‘Buitenhoff’ bedanken. Het was een superdag!!!!!!!!!!!!!

Door Karsten Reeder en Jonatan Jutte