BSC Unisson 1 walst in 1ste helft over SVV heen

Na het 2-2 gelijkspel vorige week in de openingswedstrijd in en tegen Losser, stond nu de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was SVV ’91  uit Enschede, waar het vorige seizoen 2 keer nipt van was gewonnen. Hein Abbink was de pupil van de week en scoorde het allereerste doelpunt van de middag, toen nog niet vermoedend dat dit de eerste van heel veel doelpunten zou zijn op deze achteraf memorabele zondagmiddag 13 september.

De eerste 10 minuten gingen gelijk op, ondanks dat Lennart Schoonheden na 7 minuten op aangeven van Martijn Brinkman de 1-0 binnenschoot. Helaas was het volgens de goed leidende scheidsrechter Tamer buitenspel.

bscu1svv07

BSC Unisson heeft alweer gescoord tegen SVV ’91, een vertrouwd beeld deze middag

BSC Unisson begon steeds beter de combinatie te vinden en na 10 minuten leidde dit wel tot de 1-0 van Lennart op aangeven van Arjan Wissink.

Vanaf de 18e minuut tot aan de 30e minuut werd het van 1-0 heel snel 6-0. In de 18e minuut scoorde Martijn de 2-0, een minuut later was het Lennart met de 3-0 en weer 3 minuten later was het Pim die het net vond voor de 4-0. De 5-0 in de 25e minuut was wederom van Martijn en in de 30e minuut scoorde Arjan zijn eerste van het seizoen binnen voor de 6-0. Het was Martijn die het doelpuntenfestival in de eerste helft afsloot met twee doelpunten. waardoor er bij rust een ongekende 8-0 op het fictieve scorebord stond.

In de rust werden Frank en Egbert gewisseld voor Mark en Martijn Nijhuis. De 2e helft was er één om snel te vergeten. De spelers van BSC Unisson vonden het wel goed en SVV beperkte zich tot verdedigen. Qua kansen had de uitslag nog veel hoger uit kunnen en moeten vallen. De keeper van SVV stak daar een stokje voor en pakte in de tweede helft elke bal. Na de 8-1 van SVV was het Pim die in de laatste minuut de 9-1 scoorde. Volgende week spelen wij tegen Phenix uit om 14.00 uur.

bscu1svv06En Hein, spits van de F1 en onze pupil van de week, die deze middag werd begeleid door Rite Hinnen en Wendy Zoetman, had de middag van zijn leven. Hij mocht uiteraard de wedstrijdbal het veld op dragen, aftrappen, scoren, als VIP in de dug-out zitten en kreeg tenslotte een door de spelers gesigneerde bal. En hij zal ook nog wel een beetje zijn verwend door de gastvrouwen. Maar met zijn voorspelling van 2-0 zat hij er ver naast, gelukkig maar.

Tenslotte nog een opmerkelijke gelijkenis deze middag op De Zweede. Links de eerste goal van Hein en rechts de eerste goal van Arjan deze middag. “Goed voorbeeld doet goed volgen”.

bscu1svv04   bscu1svv05

Scoreverloop:
1-0   Lennart Schoonheden
2-0   Martijn Brinkman
3-0   Lennart Schoonheden
4-0   Pim Raterink
5-0   Martijn Brinkman
6-0   Arjan Wissink
7-0   Martijn Brinkman
8-0   Martijn Brinkman
Rust (8-0)
8-1   Speler SVV
9-1   Pim Raterink

Tekst Rene Belt en foto’s Carolien Abbink (Abbink fotografie). Wil je alle 117 foto’s zien die Carolien deze middag heeft gemaakt, klick dan op deze link. Een selectie van 65 foto’s staat in het BSC Unisson fotoalbum.