BSC Unisson 1 wint laatste wedstrijd en moet nu afwachten (update 3 met verslag)

Het grote wachten is begonnen. BSC Unisson 1 deed wat het moest doen tegen DTC’07.  Weliswaar ging het moeizamer dan in de thuiswedstrijd, maar door doelpunten van Arjan Wissink (2) en Jordi Brinkman wonnen onze jongens in Tilligte met 2-3. Hierdoor bleef BSC Unisson 5e, ondanks dat concurrenten Losser en Bentelo ook hun uitwedstrijden wisten te winnen.

Mocht Buurse, de nummer 2 uit 5B, op zondag 17 mei het promotieduel tegen de nummer 2 uit 5A USV winnen, dan wacht BSC Unisson als vervangend periodekampioen een dubbele confrontatie om promotie naar de 4e klasse met onze noaber TVO uit Beckum. BSC Unisson speelt in dat geval eerst thuis op 25 mei, waarna op 31 mei de return wordt gespeeld. Saillant detail: op 25 mei worden ook de finale-wedstrijden van de 22ste editie van het BSC Unisson B-toernooi op De Zweede gespeeld.

Het wedstrijdverslag door Michel Schipper

Op een klein en droog grasveld werd aangetreden in de volgende opstelling:

Doel: Brian Pieper
Achter: Bart Gerritsen, Mark Molendijk, Daan Wiggers, Frank Mosman
Remy van der Beek, Michel Schipper, Jordi Brinkman (Brinkmani)
Ruben Westerink, Arjan Wissink, Timon Ferree
Wissels: Martijn Brinkman (Binkmano), Martijn Nijhuis, Douwe Roossink, Willem Hoitzing

Kort na de aftrap was al snel duidelijk dat de thuisploeg vooral de lange bal zou hanteren. Het kleine veld was dit keer in ons nadeel. We probeerden vanuit onze centrale verdedigers op te bouwen en via onze vleugelspelers Arjan of middenvelders in de zestien te bereiken. Na 15 minuten voetbal was het voor het eerst raak. Een uitstekende voorzet van Timon werd door Arjan beheerst binnengekopt. Niks aan de hand, zo voelde het. We gingen op zoek naar een tweede doelpunt. In minuut 25 werd een van de vele lange ballen gemist door onze verdedigers en beheerst binnengeschoten door de spits van DTC. De ruststand was 1-1.

Bart en Frank beiden uitgevallen met blessures werden vervangen door Willem en Martijn. Timon, al voor de wedstrijd last van zijn heup werd na een uur vervangen door Brinkmano. Na ongeveer 70 minuten voetbal was het de jeugdige keeper van DTC die een matige uittrap op het hoofd van Michel speelde, die op zijn beurt Arjan 1 op 1 voor de keeper zette, 2-1! Niet veel later was het Brinkmani die met een pegel vanuit de tweede lijn de keeper liet vissen. 3-1 op de borden, einde wedstrijd dachten we. Totdat lange bal #1251 ook doorgang wist te vinden naar het doel van Brian. Billenknijpen de laatste minuten totdat de prima fluitende scheidsrechter affloot en de 3 punten mee konden naar Boekelo.

Man of the match: Brinkmani, Brinkmano en Willem.

Dit zou zomaar onze laatste wedstrijd van dit seizoen kunnen zijn. Een aantal spelers zullen het eerste gaan verlaten en een niveau lager gaan voetballen. Dus laten we aanstaande zondag vv Buurse aanmoedigen zodat we deze voetbalvrienden een passend afscheid kunnen geven in de vorm van 2 wedstrijden om promotie naar de 4e klasse!

Compleet overzicht promotieregeling/nacompetitie klasse 5B (update 10 mei 2015, 18.30 uur, info KNVB):