BSC Unisson C1 wordt 2e op Wintertoernooi Rigtersbleek

Afgelopen zaterdag was er bij Rigtersbleek een C-jeugd Wintertoernooi. Er werd van 8 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds gevoetbald. Er waren vier poules gemaakt die ieder 3 uur lang duurden. Onze C2 zat in poule A en moest van 8 uur tot 11 uur voetballen. Zij wisten een knappe prestatie te leveren door in de poule tweede te worden van de 5 (elders op de site meer informatie over het toernooi van de C2).

De jongens van de C1 hadden iets meer nachtrust, want poule C werd gespeeld van 14 uur tot 17 uur. We moesten om 13:00 op De Zweede verzamelen alvorens wij gezamenlijk naar Rigtersbleek zijn vertrokken. Aangekomen bij Rigtersbleek ontvingen we allemaal een muts met daarop de tekst “Wintertoernooi 2016” en kreeg de begeleiding consumptiebonnen om na de wedstrijden voor alle jongens een kop warme chocolade melk en een broodje knakworst te halen. Ook kregen we een kleedkamer voor ons alleen en dat is iets wat op de meeste toernooien ook niet gerealiseerd kan worden.

Dan naar het voetbal gedeelte. Vooraf is afgesproken dat  iedereen evenveel speelt en Luuk van Ham als keeper en één speler geluk hebben die alle wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd moesten we aantreden tegen Sparta Enschede C2. Een tegenstander die we kennen vanuit de beker (3-3 gelijkspel destijds). In de wedstrijdbespreking is aangegeven dat concentratie en scherpte belangrijk zijn op zo’n toernooi waar de wedstrijden “maar” 15 minuten duren. Je hebt weinig tijd om te scoren, maar als je een doelpunt tegen krijgt wordt het nog lastiger.   Na drie minuten hadden we echter al de voorsprong te pakken als Jesse een diepe passes op Bram geeft, die op zijn beurt Mats in stelling brengt en Mats promoveert deze aanval tot doelpunt (1-0). Na 9 minuten komt Sparta Enschede C2 langszij als er slap wordt verdedigt en de rechtsbuiten vrije doorgang heeft (1-1). Gelukkig is deze tussenstand van korte duur, want op individuele kwaliteit wordt de wedstrijd beslist. Een aanval over de linkerkant, waar de bal makkelijk heen en weer kaatst tussen Mats en Ewald, wordt uiteindelijk doeltreffend afgerond door Ewald (2-1).

Na deze wedstrijd moesten we twee wedstrijden wachten en zagen we al onze tegenstanders tegen elkaar gelijkspelen. Wij moesten het vervolgens opnemen tegen NEO C3 die in dezelfde competitie actief is als wij. In competitieverband speelden we in september 2-2 tegen NEO C3 op De Zweede. Ook vandaag was zichtbaar dat beide teams over veel eerstejaars voetballers beschikken met veel techniek. Ondanks deze vaardigheden werden er aan beide kanten geen kansen gecreëerd en bleef het 0-0.   De derde wedstrijd die gespeeld moest worden was tegen Quick’20 C3. De enige onbekende tegenstander voor ons op dit toernooi. Wel was zichtbaar dat de jongens uit Oldenzaal andere voeding krijgen dan onze jongens. De gemiddelde speler van Quick ’20 was ongeveer net zolang als trainers Arjan Wissink en Egbert Roossink. In de eerste vijf minuten werd er voornamelijk op het middenveld gespeeld en waren er geen kansen te noteren. Toch is het Quick dat op voorsprong komt als er dom balverlies wordt geleden op het middenveld en de linksbuiten met grote passen langs de linkerkant op komt stomen. Vanaf de zijkant schiet hij de bal verwoestend hard in de korte bovenhoek (0-1). BSC Unisson C1 ging nog op zoek naar de gelijkmaer, maar kwam kilo’s te kort om kansen af te dwingen.

In de laatste wedstrijd moest er gewonnen worden van Rigtersbleek C2 om nog kans te maken op een prijs. Ook zij spelen in onze competitie en op 24 oktober ging Rigtersbleek met een 2-3 overwinning weg op De Zweede. Vanaf de eerste minuut was BSC Unisson C1 veel feller dan de Bleek en was het wachten op de 1-0. Na 6 minuten was deze er ook. De doelman van Rigtersbleek, die een hoge pet van zichzelf op heeft, speelde de bal in de voeten van Stijn die verwoesten met links uithaalt en de bal over de doelman in de linker kruising ziet verdwijnen (1-0). Rigtersbleek C2 probeert dan de gelijkmaker te forceren, maar er komt steeds meer ruimte voor BSC Unisson C1 en het was eerder wachten op de 2-0 dan op de 1-1. Drie minuten voor tijd zet Stijn een rush in vanaf het middenveld en is iedereen te snel af, inclusief de doelman (2-0).

Na onze laatste wedstrijd was er nog een mogelijkheid om eerste te worden, maar dan moest Quick ’20 C3 gelijkspelen of verliezen van NEO C3. Dit gebeurde echter niet en daardoor zijn we op een keurige 2de plek geëindigd en hebben we de prijs onder genot van een broodje knakworst en warme chocolade melk in ontvangst genomen. Daar zagen we tevens dat de winnaar 15 entreekaarten kreeg voor de wedstrijd Twente – Heracles.   Kortom, het toernooi was erg goed georganiseerd en BSC Unisson C1 heeft een keurige prestatie geleverd. Als we deze lijn doortrekken dan gaat het helemaal goed komen de tweede seizoenshelft!

Tekst en foto: Arjan Wissink