BSC Unisson klaar voor 22ste editie internationaal B-toernooi

De organisatie is helemaal klaar met de voorbereidingen voor het 3-daagse Internationaal B-toernooi/U16 van BSC Unisson. Zaterdag 23 mei, zal voorzitter Rob Stokkers om 11.00 uur de opening verrichten voor wat al weer de 22ste editie is van het inmiddels alom gewaardeerde toernooi.

Toernooivoorzitter Edwin Duivelaar heeft ook dit jaar weer een interessant deelnemersveld weten samen te stellen met 10 teams uit 7 verschillende landen. Om als toernooi interessant te blijven voor potentiële deelnemers is besloten om na 21 edities de leeftijsgrens met een jaar te verlagen van onder 17 naar onder 16.

Voor meer info over het voetbalevenement van het jaar in Boekelo, dat voor het eerst op De Zweede wordt gehouden, verwijzen we naar onze uitgebreide B-toernooi pagina’s, elders op deze site.

IMG_6683 (Large)  

Alles is in gereedheid gebracht voor de eerste dag van het 3-daagse internationaal evenement in Boekelo, op het gloednieuwe Sportpark De Zweede van BSC Unisson.

IMG_6671 (Large)   IMG_6668 (Large)

IMG_6669 (Large)   IMG_6663 (Large)

Terwijl terras, entree, wedstrijdsecretariaat en biertent werden opgebouwd, de vlaggen werden geplaatst, er honderden broodjes zijn gesmeerd en de teambordjes zijn klaargelegd, ging de muziekvereniging Unisson elders (binnen) op De Zweede onverstoorbaar verder met haar wekelijkse repetitie.

IMG_6662 (Large)

Helaas zit er, voordat er ook maar 1 bal getrapt is, al een kleine smet op het toernooi. In een kort geding, aangespannen door een omwonende en belanghebbende, heeft de rechter nogmaals vastgesteld dat er onder de huidige vergunning geen toestemming is om muziek buiten te mogen hebben. Dit betekent dat wij gedurende het toernooi buiten geen muziek mogen draaien. Desondanks verwachten wij gedurende 3 dagen van een sfeervol toernooi te kunnen genieten. Een geluk bij een ongeluk, de wedstrijden omroepen via een omroepinstallatie valt gelukkig wel onder de huidige vergunning.

Maandag 25 mei rond 16.00 uur zullen we weten of AS Trencin uit Slowakije, de club van ex-international Tjeu La Ling, de titel uit 2014 heeft kunnen verdedigen.