Eerste boerenkool-mix-voetbaltoernooi BSC Unisson groot succes

Als er iets wordt georganiseerd in de buitenlucht dan is mooi weer een eerste vereiste en dat hadden we op zondag 4 januari 2015 tijdens het allereerste Boerenkool-mix-voetbaltoernooi als opvolger van de traditionele nieuwjaarsvoetbalwedstrijd. Zaterdag en zondagochtend kwamen er nog wel een aantal afmeldingen binnen, waardoor de organisatie nog moest schuiven met de teamindelingen, maar op zondagochtend was de kantine om kwart over 10 al helemaal vol en waren alle ingrediënten aanwezig om er met elkaar een mooie dag van te kunnen maken.

Uiteindelijk waren er tien teams met ieder negen spelers. Helaas kwam er één speler niet opdagen, waardoor er één team met 8 spelers was. De teams waren allemaal door elkaar gehutseld en ieder team had op deze manier een speler van het eerste, een speler van het tweede een speler van de dames etc. in de gelederen. Één team was echter niet door elkaar gehutseld. De spelers die jaarlijks terug kwamen op hun oude nest om de wedstrijd BSC Unisson 1 – OUD EERSTE te spelen waren dit jaar ook aanwezig, maar nu deden ze als team mee met het boerenkooltoernooi.

boerenkool 1   boerenkool 2
Om klokslag elf uur kon er begonnen worden met de eerste editie van het Boerenkooltoernooi. Waar de twee eerste wedstrijden allebei nog eindigden in 0-0 werd er in de tweede ronde op beide velden wel gescoord. In poule 1 wist de Blauwe Kip poule winnaar te worden door drie keer te winnen en één keer gelijk te spelen. In poule 2 was de Groene Pad te sterk voor de overige deelnemers, want zij wonnen alle vier de wedstrijden met 1-0. Om kwart voor twee stonden deze teams tegenover elkaar in de finale. Deze eindigde uiteindelijk in 1-1 en zodoende moesten penalty’s de doorslag geven. Het leek erop dat de Blauwe Kip ging winnen, want zijn kwamen 3-1 voor in de serie ondanks dat Richard Oude Groen namens de Blauwe Kip de bal naast schoot. Het was echter Martin Sak die enkele ballen fraai uit zijn doel wist te houden en hierdoor ging de Groene Pad aan de haal met de overwinning.

boerenkool 5   boerenkool 9

Voor de statistici onder ons, dit was het winnende team: Lennart Schoonheden, Niek Dekker, Martin Sak, Irene Meijer, Mark ter Mors, Vincent Venerius, Sevrien Ferrée, Robin Tieberink en Dinand Haan.
 
Op het moment dat iedereen in de kantine was gearriveerd werd de prijsuitreiking gedaan en werd het stamppotbuffet geopend. De nodige consumpties kwamen er vervolgens aan te pas en de laatste deelnemers gingen veel later dan normaal weer huiswaarts. Tot dusver zijn er enkel positieve reacties geweest en zodoende is er ook al besloten dat er volgend jaar opnieuw een boerenkooltoernooi komt. 

boerenkool 6   boerenkool 10
 
Foto’s: Rob Stokkers, tekst: Arjan Wissink.