Eerste clubkampioenschap darten BSC Unisson groot succes

Eddy levers (prestatieklasse)  en Frank Lansink (recreatieklasse) waren de grote winnaars van de eerste clubkampioenschappen darten van BSC Unisson op za 25 januari 2014. Na een lange dartsavond, die al om 19.30 uur was begonnen, kregen zij om één uur ’s nachts de bekers uitgereikt door Arjan Wissink namens de activiteitencommissie van BSC Unisson.

DSC_1726IMG_0980A

Het maximale aantal van 32 deelnemers had zich aangemeld voor deze eerste dartsavond op De Grobbe, keurig verdeeld over 4 prestatiepoules en 4 recreatiepoules. De organisatie had gezorgd voor 8 echte wedstrijdbanen met notitiebord en licht, die links en rechts in de kantine waren opgesteld. Opvallend waren de vele deelnemers die nog nooit een pijltje hadden gegooid, maar het Raymond van Barneveld nog moeilijk zouden maken. Hoofdtrainer Stefan Sogtoen was een van die recreanten die verdacht goed gooide.

In de prestatieklasse moest Henri Ansink pas in de 1/2 finale in het stof bijten tegen de latere winnaar Eddy Levers, terwijl zoon Maickel, die met een ware doodskreet de 1/4 finale had bereikt, in het duel om een plaats bij de laatste 4, kansloos was tegen latere finalist Frank Winkelhorst. In de andere 1/2 finale trok Lennart Schoonheden aan het kortste eind tegen dezelfde Frank W. Opvallend waren verder de gloednieuwe pijlen van Timon Ferree die al even opvallend na 2 keer gooien door midden braken. Leuk was nog het bezoek van de bijna 75-jarige Herman Vossebeld die deze nieuwe activiteit wel eens met eigen ogen wilde aanschouwen.

DSC_1751DSC_1794DSC_1766 

latere winnaar Eddy Levers (L) vol zelfvertrouwen, de “van beneden naar boven stijl” van 1/2 finalist Lennart Schoonheden (M) en de Michael van Gerwen “look-a-like” van Sevrien Ferree (R), dat hem overigens niets hielp.
 

Bij de recreanten gooiden Wendy Zoetman en Nandine Mansveld een uitermate sterk toernooi, terwijl Susan Nijsink weliswaar veel plezier had, maar al lang blij was als ze het bord raakte. Wendy verloor in de 1/4 finale van finalist Stefan, terwijl Nandine hetzelfde pas in de 1/2 finale overkwam. De jongste Zoetman telg trok in de andere 1/2 finale aan het kortste eind tegen de latere winnaar Frank Lansink.

DSC_1782DSC_1774DSC_1757

Stefan en Wendy ingooiend voor hun 1/4 finale (L), het “doorstrekken van de arm” van Rick (M) en Nandine die aandachtig de rug toegekeerd wordt door Peter (R)
 

Na liefst 5 1/2 uur, 6 partijen, 28 legs darts, de nodige hapjes, snacks en drankjes, waren Eddy L (5-4 tegen Frank W) en Frank L (3-2 tegen Stefan) de trotse winnaars van het eerste BSC Unisson clubkampioenschap darten op De Grobbe.

DSC_1821DSC_1815

DSC_1817DSC_1813
 
Arjan Wissink overhandigt namens de organiserende activiteitencommissie van BSC Unisson, de bekers aan Eddy Levers (LB) en aan “reserve-speler” Frank Lansink (RB) en de BSC Unisson bierglazen aan runners-up Frank Winkelhorst (LO) en Stafan Sogtoen (RO)
 

Rest mij, ondanks mijn (on)terechte uitschakeling in de poulefase door Timon F die dankbaar gebruik maakte van de professionele pijlen van Eddy L, de organisatie een groot compliment te geven voor deze geweldige avond. Arjan Wissink, Egbert Roossink, Remy van der Beek, Monique Kip, Renate Winters, Wendy Zoetman en Ramona van der Beek hebben met de organisatie van deze avond bewezen dat BSC Unisson dit seizoen echt leeft en dat de respons op de diverse activiteiten (play-back show, filmavond, Sinterklaas, dartsavond, enz.) vanuit alle geledingen binnen de club groot is.

Klik hier voor het jaarprogramma van de activiteitencommissie.

dart6dart2

dart5IMG_0986

Sfeerfoto’s van de eerste BSC Unisson dartskampioenschappen 2014 (en de laatste op De Grobbe), met rechtsonder op de voorgrond de bijna 75-jarige ere-voorzitter van BSC Unisson Herman Vossebeld

Foto’s Rene Zoetman en Fred Almoes, tekst Fred Almoes