Eerste Ladies night op De Zweede groot succes

Afgelopen vrijdag de 13e maart vond de allereerste ladiesnight plaats op ‘De Zweede’. Voorafgaand aan deze avond stond de teller al op ongeveer 40 aanmeldingen uit de jeugd en het damesteam, maar ook enkele dames die nog geen lid waren hadden zich opgegeven voor deze avond. Vrijdag om 18.00 uur stroomde de kantine al snel vol met deelnemers en hun moeders.

Na een kort openingspraatje van Nandine ging iedereen richting de kleedkamers en even later was het hele kunstgrasveld gevuld met voetbalsters. De training werd gestart met een gezamenlijke warming-up door René en Frank – trainers van dames 1. Na de warming-up verdeelden alle speelsters zich over de verschillende oefeningen. Heleen Klein Poelhuis, trainster van de kabouters en de jongste F-jeugd, nam ook hier het jongste deel van de groep voor haar rekening. Met hulp van Joyce en Nandine werden er verschillende oefeningen gedaan waarbij moest worden gedribbeld, gepasst en natuurlijk moest er uiteindelijk ook worden gescoord! De oudere jeugd ging samen met de dames aan de slag op het andere deel van het veld, waar René en Frank hadden gezorgd voor drie compleet verschillende oefeningen. Onder begeleiding van René werd er een partij gevoetbald op een veld met vier goals, Frank nam het afwerken voor zijn rekeningen en Moniek hielp bij de laatste, vooral technische, dribbeloefening.

ln1303120159

ln1303153   ln1303152

Na de verschillende oefeningen was het tijd om de training gezamenlijk af te sluiten en dit gebeurde natuurlijk met één grote afsluitende partij, waarbij jong en oud werden gemixt. Tijdens de partij werd duidelijk dat er genoeg talent rondloopt binnen de Boekelose jeugd, want vooral de jongere meiden lieten duidelijk zien dat ze best hun vrouwtje konden staan in zo’n grote partij. De partij eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Na de tijd stond er in de kantine op iedereen iets te eten en te drinken te wachten. Met name de hapjes van restaurant Fleur de Sel (sponsor van dames 1) werden zeer positief ontvangen. Na een korte toespraak van Robert Zoetman en het bekijken van de kampioensfilm van dames 1 was het ‘officiële deel’ van de ladiesnight ten einde.

ln1303151

Vervolgens werd er door verschillende dames nog lange tijd nageborreld …. Wij hopen dat iedereen het een leuke en gezellige avond heeft gehad en natuurlijk dat jullie allemaal komen en/of blijven voetballen bij BSC Unisson. Heb jij de ladiesnight gemist maar wil je wel graag een keer meetrainen? Of ben je enthousiast geworden en wil je nog een keer komen trainen? Dan ben je natuurlijk van harte welkom om aan te sluiten bij een van de trainingen! Neem daarvoor contact op met de trainer van het betreffende team. Tot slot willen wij als organisatie graag iedereen bedanken die geholpen heeft deze Ladiesnight tot een succes te maken! Een speciaal woord van dank gaat uit naar Heleen Klein Poelhuis, die een groot deel van de training op haar heeft genomen en naar Restaurant Fleur de Sel voor de lekkere hapjes!

Groetjes

Frank Winkelhorst, René Zoetman, Joyce Boksem Nandine Mansveld, Moniek Roe of Rohé

Tekst en foto’s: Moniek Roe of Rohé