Niels en Timo in de bloemen gezet tijdens 2e MaS-Award uitreiking

Niels Klaasen en Timo Huberts waren dinsdag 3 juni twee van de vijftien genomineerden tijdens de 2e uitreiking van de Maatschappelijke Stage Awards van de Gemeente Enschede. Niels, voorgedragen door jeugdcoördinator Robert Zoetman, heeft zich dit jaar in het kader van de maatschappelijke stage verdienstelijk gemaakt als assistent-trainer van BSC Unisson F1 en als pupillenscheidsrechter. Niels keept in de C1.

SAMSUNGTimo Huberts, speler van BSC Unisson B1, was door onze partner Military Boekelo genomineerd. Uiteindelijk zijn ze geen winnaar geworden maar toch een groot compliment aan beide jongens. Genomineerd wordt je niet zomaar. Beiden hebben hun talenten en vaardigheden ingezet voor de maatschappij.

Helaas mocht Robert maar 1 voordracht doen, want vooral het afgelopen seizoen hebben veel jeugdleden van de C- en de B-junioren van BSC Unisson soortgelijk vrijwilligerswerk in het kader van de maatschappelijke stage bij BSC Unisson gedaan.

De organisatie van de MaS-award wil met deze Awards het belang van vrijwilligerswerk onder de aandacht brengen. Voor de gemeente is daarnaast de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt een belangrijk thema. Via een maatschappelijke stage kunnen jongeren immers ook snuffelen aan een mogelijke toekomstige werkomgeving. En een beter beeld krijgen waar hun talenten liggen.

mas award

Niels Klaasen uit de C1 (3e van links) en Timo Huberts uit de B1 (2e van rechts)

Het was een zeer geslaagde avond van de MaS-award uitreiking bij Poppodium Atak. De prijs werd uitgereikt door de nieuwe Wethouder financiën, jeugd, onderwijs en duurzaamheid Eelco Eerenberg. Helaas vielen Niels en Timo buiten de prijzen. De winnaar bij de leerlingen is dit jaar geworden Marjolein Holwerda van Het Stedelijk Lyceum Kottenpark. Bij de organisaties is Natuurwerkgroep EnHoe de winnaar geworden.