Nieuwe wedstrijdvormen voor de pupillenvoetballers (nu: met poll)

Het amateurvoetbal start vanaf het seizoen 2017/’18 met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillenvoetballers. Kinderen van zeven tot twaalf jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau.

Dit besluit is tot stand gekomen na zorgvuldig overleg met de verenigingen en op basis van uitgebreid onderzoek. De KNVB gaat de komende periode verenigingen actief ondersteunen om de nieuwe opzet succesvol in de praktijk te brengen.


“De webmasters van BSC Unisson zijn benieuwd of U de mening deelt van de KNVB en zit te wachten op wedstrijden op 1/4 veldjes 5 tegen 5 en 6 tegen 6. Daarom kunt U vanaf vandaag deelnemen aan een poll en zo laat U ons weten wat U van de nieuwe spelvormen, gelanceerd door de KNVB, vindt”. De poll vindt U in het rechter zijmenu of stem hieronder:

[yop_poll id=”4″]


Kinderen meer aan de bal

Vanaf het seizoen 2017/’18 voetballen pupillen Onder 8 en Onder 9 in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld partijtjes van 6-tegen-6. In het huidige seizoen spelen die leeftijdscategorieën nog 7-tegen-7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. Ingooien wordt indribbelen en scheidsrechters spelbegeleiders, die het spel voor kinderen in goede banen leiden.

Meer info over de veranderingen qua regels in en om het veld kunnen jullie vinden via de volgende link: http://www.knvb.nl/downloads/bestand/8734/infographic-nieuwe-wedstrijdvormen-pupillen

Het seizoen daarop starten de teams van Onder 10, Onder 11 en Onder 12 met de nieuwe wedstrijdvormen (voor O.10 in de 6 tegen 6 wedstrijdvorm en O.11 en O.12 in de 8 tegen 8 wedstrijdvorm). Met dit overgangsjaar krijgen verenigingen en voetballers de ruimte de nieuwe opzet te leren kennen en in te voeren.

De jongste voetballers in de voetbalhiërarchie – Onder 6 en Onder 7 – blijven in onderling verband op de vereniging kleine partijtjes spelen. Het advies is kinderen onder de zes jaar 2-tegen-2 te laten spelen, en onder zeven jaar 4-tegen-4. Verenigingen blijven dan ook vrij om de jongste leden in kleine partijtjes te laten voetballen. Kennismaken met het spelen van voetbal en spelplezier staan hier centraal.

Bij BSC Unisson zijn wij op de achtergrond bezig hoe we dit gaan invullen binnen de club. We zullen jullie via de site op de hoogte houden van de ontwikkelingen die plaatsvinden.