Sinterklaas enthousiast ontvangen op De Zweede

Woensdagavond 2 december kwam Sinterklaas weer bij BSC Unisson op het fraaie complex De zweede op bezoek. Maar liefst 60 F-jes en Kabouters zaten ongeduldig op de komst van hun Kindervriend te wachten. Zelfs een aantal van de vele aanwezige ouders was zichtbaar zenuwachtig en voelde zich weer voor even zelf kind.

Rond 18.15 uur kwamen de kinderen met hun ouders binnen en werd er lekker ranja gedronken en van de pepernoten gesnoept. Nadat jeugdcoördinator Robert Zoetman een welkomstwoord had gesproken, was het zover, Sint kwam eraan.

Rond 18.30 uur werd Sinterklaas met zijn vier Pieten toegezongen met “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”. Eenmaal op de stoel werd ieder team apart naar voren geroepen, en werd er wat verteld over het team.

Aan het eind, rond half 8, was het dan eindelijk tijd voor de cadeautjes. Maar voordat deze uitgedeeld werden moesten alle aanwezige ouders ook nog een liedje zingen. Een goaltje met balletje,  een hockeyset, een honkbalknuppel en een swingding met licht (voor de meiden) waren de cadeaus waar CadeauPiet voor had gezorgd.

Bij het verlaten van de kantine werd er nog luidkeels “Dag Sinterklaasje” gezongen.

collagesint2015

Foto’s en tekst: Joyce Boksem


Webmaster: “Mede doordat de opkomst nog nooit zo groot is geweest als dit jaar, heeft de activiteitencommissie Sint heel vriendelijk gevraagd om volgend jaar weer terug te komen op De Zweede. Hij glimlachte veelbelovend, dus Sinterklaas misschien tot volgend jaar”.