Speursmokkeltocht weer zeer geslaagd

Afgelopen vrijdag 6 maart werd door de activiteitencommissie voor de tweede keer een speursmokkeltocht georganiseerd. Vorig jaar werd deze nog op De Grobbe gehouden, maar logischer wijs was het start en eindpunt dit jaar De Zweede. Vorig jaar mochten er alleen C, B en A junioren deelnemen, dit jaar ook de senioren. Deze verandering zorgde ervoor dat er maar liefst 59 deelnemers waren.

Er waren in totaal 10 groepen. De ene groep bestond uit vier deelnemers, terwijl er ook groepen waren met 9 deelnemers. Rond 19:40 uur vertrok de eerste groep en vervolgens werd er om de 7 minuten een nieuwe groep weggestuurd. Iedere groep kreeg drie stokjes spaghetti, een chocolade paashaas en een trainingshesje wat gedragen moest worden mee. De groepen moesten vanaf De Zweede richting Boekelo lopen om vervolgens linksaf richting de Henry Dunantlaan te gaan. Vervolgens moest er een klein stukje Weleweg afgelegd worden en daarna werd er linksaf geslagen de Tesinkweg op. Aan het eind van de Tesinkweg stonden Danielle Oude Groen en Joyce Boksem als post en hier moesten de deelnemers een balvaardigheidsoefening doen. De groep met de snelste tijd kreeg bonuspunten.

Vanaf de post moesten de groepen het fietspad op richting de Rutbekerveldweg. Eenmaal op de Rutbekerveldweg aangekomen moest de lange zandweg richting het hoofdterrein van de Military worden afgelegd om vervolgens vanaf de achterkant het sportpark weer op te lopen.

Met twee zoekauto’s (Reinier Haak / Egbert Roossink en Remy van der Beek / Arjan Wissink) werd er naar de groepen gezocht en tot grote tevredenheid van de zoekende mensen is iedere groep minimaal één keer gepakt.

Bij terugkomst in de kantine stond Monique Kip al te frituren om een ieder een patatje met snack te serveren. Na binnenkomst van de laatste groep (23:30) werden snel de vragenlijsten nagekeken en de punten bij elkaar opgeteld. Na de prijsuitreiking is er nog even nageborreld om alles wat er onderweg is gebeurt te evalueren.

De uitslag van de speursmokkeltocht is als volgt:

1. Gertjan Stokkers, Martijn Brinkman, Mark Rademaker en Jasper Tiemens
2. Eerste Elftal
3. Tweede Elftal

smokkel2 smokkel3 smokkel4 smokkel1

Foto’s boven: alle winnaars op een rij

Een speciale dank gaat nog naar de PJGO die belangeloos haar geweldige zoeklampen ter beschikking heeft gesteld.


Tot slot willen wij als activiteitencommissie van BSC Unisson nog onze excuses aanbieden aan alle buurtbewoners die vrijdagavond last hebben gehad van de zoekauto’s en/of deelnemers.


Foto’s en tekst: Arjan Wissink